Mountain House / David Guerra

first_img Projects ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/91620/mountain-house-david-guerra Clipboard Architects: David Guerra Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/91620/mountain-house-david-guerra Clipboard Mountain House / David Guerra Save this picture!Courtesy of david guerra+ 35 Share CopyAbout this officeDavid GuerraOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesUberlândiaBrazilPublished on November 27, 2010Cite: “Mountain House / David Guerra” 27 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogHandshowerhansgroheHand ShowersVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceCommunications2NIntercom – 2N® IP VersoCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemMetal PanelsTrimoModular Metal Wall – Qbiss OneConcreteSika3D Concrete PrintingMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Gun Metal Grey with Arconic Tectur-Al™GlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationBeams / PillarsBlumer LehmannTimber Construction in Cambridge MosquePorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – 9Cento MosaicTiles / Mosaic / GresiteRakoFloor and Wall Tiles – Serie PiazzettaMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Mountain House / David Guerra是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Brazil Text description provided by the architects. Weekend refuge for the mother, her two married sons, her daughter-in-law and her grandchildren. It is located in a condominium with big sites, surrounded by an ecological reserve. Save this picture!Courtesy of david guerraThe idea was to create a house linked to nature which works as a big deck of contemplation and sociability using natural material to make an atmosphere of snugness in a contemporary proposal. Save this picture!Courtesy of david guerraAll private and social areas were developed in one single level which faces the mountains. The verandas of these premises are turned to a grassy courtyard where the swimming pool with a deck, a douche, a water mirror and a cascade is located. Save this picture!Courtesy of david guerraIt was challenging to find a harmonious solution for the mixture of natural, rustic and contemporary elements and their materials which were necessary to satisfy the different tastes of the occupants (mother and two sons). Save this picture!Courtesy of david guerraAnother challenge was the reconcilement of the steel structure which was used in the living room, the veranda and the bedrooms with its reclaimed wood coating and with the conventional structural system of the rest of the project. Save this picture!Courtesy of david guerraThe materials were chosen with the aim to combine beauty, snugness and ease of maintenance and to create a contrast between natural and technological materials such as reclaimed wood, stones, earthenware, bamboo, tile, fiber, metal, stainless steel, double glazed and laminated glass, glass tile, anodized aluminum, wood venetian and tecnocimento. Save this picture!Courtesy of david guerraThe appropriate placement of the house within its surrounding, the right usage of glass and the wood venetian blinds enable cross ventilation which makes the atmosphere extremely comfortable. Save this picture!Courtesy of david guerraThe use of wood on the floor, the walls and the ceiling as well as the massive wooden doors cause noise absorption which increases the acoustic comfort. Save this picture!Courtesy of david guerraThe cantilever roofing of the verandas made of steel structure, bamboo and polycarbonate offer shading and create a village atmosphere. There was no intention to follow a fad by the choice of the furniture. Rather each article of furniture was selected carefully to reflect the personal history of the occupants with their multiplicity, their references and values. Save this picture!Courtesy of david guerraThe furniture includes classic, rustic, contemporary designs and pieces made by Brazilian designers. All the furniture give to the entire area a sense of lightness and fluidity that enable to see through them, the landscape.Project gallerySee allShow lessArboretum on Cebeli Hill / METEKIYANArticlesOyster Farm Hangar / Raum ArchitectsArticles Sharecenter_img “COPY” Area:  745 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Mountain House / David GuerraSave this projectSaveMountain House / David Guerra Houses Year:  2009 CopyHouses•Uberlândia, Brazillast_img read more